Räkbomb med avokado och wasabi

Räkbomb med avokado och wasabi

Gör så här

Den här härliga smörgåsen är inspirerad av en klassisk räkbomb men har fått en twist i form av extra smakrik wasabimajonnäs. Vi har dessutom gjort den med avokado istället för ägg. Varva räkor och avokado på brödet och toppa med majonnäsen. Servera gärna extra vid sidan av. Och såklart går det bra att ha ett skivat ägg i mitten! Blir riktigt god och funkar lika bra till en kopp te som till kalla drycker.

Börja göra wasabimajonnäsen så att den hinner få god smak och är redo när du är det. Vispa äggulor och senap med elvisp. Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under vispning tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och wasabi. Fyll en sprits med wasabimajonnäsen.

Skär kuber av avokadon och droppa över lite citron eller lime så den inte blir brun. Skär löken i tunna ringar på en mandolin. Finhacka gräslöken. Skär klyftor av citronen/limen. Bred bröden med färskost eller smör om du vill. Du kan också spritsa ut lite wasabimajonnäs istället om du vill ha mer smak av wasabi. Varva sedan räkor och avokadokuber i en toppig hög på bröden. Spritsa eller klicka över wasabimajonnäs, dekorera med citron/lime klyftor, hackad gräslök, rödlöksringar och toppa allt med lite dill. Servera med citron- eller limeklyftor så att alla kan pressa över så mycket saft man önskar. Extra wasabimajonnäs är också gott till.

 

Ingredienser

4 smörgåsar
4 Mobacken Tekaka Klassisk
2 avokado
1 röd lök
ett par gräslöksstrån
1 citron eller lime i klyftor
600 g skalade räkor
8 salladsblad t ex huvudsallad
2 dl wasabimajonnäs (se separat recept)
ett par dillvippor
färskost eller smör till bröden om så önskas

Wasabimajonnäs (blir ca 3 dl)

3 äggulor
2 tsk dijonsenap
2,5 dl rapsolja
1 tsk citronsaft
2 krm salt
1-2 tsk wasabi

Relaterade produkter

Tekaka Klassisk

Kategorier

Logotyp